sobota, 14. februar 2009

Ko je ravno valentinovo ...

... pa še nekaj od mene na to temo.



Te dni berem in poslušam komentarje, kako je Valentinovo skomercializiran praznik, ki pomeni le polnjene trogivnskih blagajn, kako bi moralo biti Valentinovo (v smislu izkazovanja ljubezni, ne polnjenja blagajn) vsak dan, blablabla....

Zelo podobni komentarji kot ob 1. nevembru, dnevu mrtvih, 8. marcu, dnevu žena, in še kakšen tak praznik bi se našel. Po eni strani se strinjam in tudi sama sem včasih razmišljala v tej smeri. Po drugi strani pa si mislim, naj bodo vsaj ti dnevi nekaj posebnega, prazničnega. Res je, da imam tiste, ki jih imam rada, rada vsak dan, na Valentinovo pa lahko to še posebej proslavim. Ravno tako ne mine dan, ko ne bi pomislila na umrlega, mu večkrat prižgala svečko ... na dan mrtvih pa kupim kakšno posebno svečko, ikebanco (čeprav, priznam, na pokopališče grem ponavadi dan pred in dan po 1. novembru).

Glede zapravljanja denarja pa si mislim, kakor komu paše :-) Za Valentina obdarim najbližje s čokoladnimi zadevcami (v obliki srčkov) ... torej, ne pretiravam v zapravljanju :-)

Morda se komu ne zdi primerno, da mečem v isti koš Valentinovo in 1.november, vendar, eden mojih večjih Valentinčkov je med tistimi, ki se jim prižiga svečke. Torej, mu grem tudi na Valentinovo prižgat eno.

Sebi in vsem pa želim veliko prijateljstva, ljubezni in vsega, kar spada zdraven!

Ni komentarjev:

Objavite komentar